TINNITUS

4 dagdagelijkse voorwerpen die tinnitus verzachten

Tinnitus
Karen
op 07 oktober 2021 -- 2 min. leestijd

Geluid toevoegen aan je omgeving om minder last te hebben van geluiden die je irriteren, dat noemen we geluidsverrijking. Geluidsverrijking is niet het meest sexy woord, maar ook sexy elementen vinden om dit toe te passen in je omgeving is niet altijd eenvoudig. Ik deel dan ook graag mijn favoriete manieren om geluidsverrijking op een aangename manier te integreren in je dagelijks leven.

Woodwick kaars

Sommige kaarsen hebben een houten lont die leuk knettert tijdens het branden. Het geluid van deze houten lont kaarsen lijkt een beetje op het geknetter van een houtvuurtje. Kies de kaars met jouw favoriete geur uit en die stille avonduren zijn plots heel wat minder vervelend. De kaarsen bestaan in verschillende afmetingen en vormen, klik hier om te zien wat er allemaal bestaat.

kaars met houten lont

Huiskamerfontein

Een huiskamerfontein zorgt voor een stabiel achtergrondgeluid in de huis- of slaapkamer. Het schept een ontspannende sfeer of zorgt voor een constant zacht signaal dat door onze hersenen niet steeds bewust opgepikt wordt. Hier vind je het model van de foto maar ook nog vele andere modellen.

huiskamerfontein

Drinkfontein voor huisdieren

Een drinkfonteintje voor huisdieren is niet alleen goed voor je kat of hond maar ook voor jou! Het kabbelende water is er de hele dag door, het valt na enkele dagen niet meer op en toch krijgt je brein een doorlopende input van geluid. Heb jij een huisdier, dan is dit een ideale vorm van geluidsverrijking. Zoek hier het model uit voor jouw kat of hond.

https://res.cloudinary.com/dn7d1evjt/image/upload/v1622379462/small_drinkfontein_0542586189.png

Ventilator

Bij warmere temperaturen biedt een ventilator een uitkomst. Niet alleen voor het aangename windje dat verspreid wordt, ook vanwege het geluid. Een ventilator produceert een monotoon, stabiel geluid dat bij elke tinnitus of vorm van overgevoeligheid ondersteuning biedt. Het aanbod van ventilatoren is bijna oneindig, het model van de foto vind je hier.

ventilator

  • DELEN :
Wij gebruiken cookies om een optimale werking van de website te kunnen garanderen.