Karen Stalpaert

Mijn missie

Als pas afgestudeerde audiologe had ik enorm veel zin om erin te vliegen. Ervoor zorgen dat mensen terug genieten van geluiden en gesprekken met dierbaren, daar ging ik voor! Werkend met slechthorenden kwam het besef dat ik mijn missie "mensen laten genieten van geluid" breder moest zien dan enkel gehoorrevalidatie. Er is een groep mensen die helemaal niet geniet van geluid. Sommigen horen meer dan hen lief is. Dat inzicht stimuleerde mij om in de V.S. een opleiding te volgen. Daar leerde ik om, op basis van een wetenschappelijk onderbouwde methode, mensen met tinnitus en overgevoeligheid voor geluid van de last die dit met zich meebrengt af te helpen. De opleiding stoomde me klaar om mijn missie breed te kunnen nastreven.

Mensen laten genieten van geluid, in de breedste zin, is dan ook wat ik sinds 2015 doe. Ik ben trots dat ik mensen mag begeleiden in hun zoektocht naar genieten van geluid. Concreet help ik mensen met oorsuizen, hyperacusis en misophonie om de regie over hun leven terug te pakken. De afgelopen jaren heb ik de kans gekregen om veel expertise op te bouwen, die ik graag breed wil inzetten. Op deze website kan je betrouwbare informatie vinden en de projecten waar ik aan werk. Kijk rustig rond op de website, hier krijg je een overzicht van relevante artikels.

Fun facts

  • Naast audiologe ben ik ook leerkracht, trainer-coach en skileraar.
  • Ontspannen doe ik in de natuur. Al wandelend op verkenning gaan is voor mij de ultieme ontspanning, het liefste met mijn hond Pixie erbij.
  • Tijdens mijn opleiding ging ik op Erasmus naar Stockholm, een ervaring om nooit meer te vergeten.
  • Mijn favoriete geluid is het klikken van mijn skischoenen in mijn skilatten. Verstand op nul, klaar om ervoor te gaan!

Wat is jouw favoriete geluid? Laat het me weten via de sociale media.

Opleidingen en erkenningen

Master in de audiologische wetenschappen
Universiteit Gent

"Tinnitus retraining therapy for management of tinnitus hyperacusis"
Jastreboff Hearing Disorders foundation inc.

Specifieke lerarenopleiding
Universiteit Gent

Erkend audioloog RIZIV (BE)
Erkend audicien RIZIV (BE)
Erkend audicien StAr (NL)

Audiks in de pers

Met Audiks verscheen ik al meerdere malen in de pers. Zowel de geschreven pers als de radio pikte mijn succesvolle therapie en aanpak op. Herbeluister hier de radiofragmenten en lees de artikels.

Wij gebruiken cookies om een optimale werking van de website te kunnen garanderen.