overgevoeligheid voor geluid.

Het niet kunnen verdragen van geluiden komt voor onder verschillende gedaantes. Je kan geluiden als te sterk, onaangenaam of zelfs pijnlijk ervaren. Omdat je tolerantie voor geluid is afgenomen worden geluidsprikkels als te sterk verwerkt door je hersenen. Dit kan zich voordoen bij luide of indringende geluiden, maar ook bij alledaagse of zelfs relatief zachte geluiden.

Het leven kan overweldigend zijn als je gevoelig bent voor geluid, of het nu gaat om misofonie, hyperacusis, of een combinatie van beide. Weet dat er hulp is en dat je niet alleen bent in deze uitdaging.

Bij Audiks begrijpen we de impact van overgevoeligheid voor geluid op je dagelijks leven en welzijn. Als gespecialiseerde therapeut staat ik klaar om je te ondersteunen op je reis naar rust en herstel.

Geluid hoeft niet langer de regisseur van jouw leven te zijn. Door deel te nemen aan een therapieprogramma, investeer je in je eigen welzijn en in een leven zonder constante auditieve stress.

zorgtrajecten.

Tijdens een persoonlijk begeleidingstraject op jouw maat hertrainen we je brein zodat de impact van geluid op jouw leven drastisch wordt teruggedrongen. Of je nu terug wil kunnen deelnemen aan het sociale leven of de tafel wil kunnen dekken. In verschillende sessies cognitieve gedragstherapie zorgen we er samen voor dat geluiden uit de omgeving jou niet meer tegenhouden om dingen te ondernemen.

Als elk smakgeluid, snif, tikkende klok of ritselende verpakking een storm van ongemak en stress veroorzaakt, wordt het dagelijkse leven een uitdaging. Het is tijd om de regie over je leven terug te pakken en je niet meer te laten leiden door ongewenste geluiden. Met behulp van verschillende technieken leer je tijdens de individuele sessies geluid anders horen. Aan het einde van het traject komen misofoniegeluiden minder hard binnen en ben je sociale situaties terug de baas.

Krijg snel en betrouwbaar antwoord op jouw vraag. Het mailconsult is ideaal als je het gevoel hebt dat je snel geholpen wil en kan zijn met jouw klacht.

Stel je vraag over je gehoor, tinnitus, hyperacusis, misofonie of hinder van laagfrequent geluid aan een gespecialiseerd audioloog.

Binnen de twee werkdagen krijg je een persoonlijk antwoord in je mailbox.

Lijkt het alsof de volumeknop van de wereld ontregeld is?

Om gevoeligheid voor geluid te beoordelen, bestaan er gevalideerde vragenlijsten. De Sound Sensitivity Screening Questionnaire of SSSQ is zo’n vragenlijst. Deze gaat verschillende vormen van overgevoeligheid na. Zowel hyperacusis, misofonie als noxacusis komen aan bod.

Test nu gratis of jij overgevoelig bent voor geluid. In minder dan 5 minuten staat het resultaat voor je klaar.


niet gevonden wat je zocht?

Een geschikte aanpak vinden is heel persoonlijk en hangt van verschillende factoren af. Daarom bied ik jou een gratis adviesgesprek van 20 minuten aan via videobellen.

Tijdens dit gesprek vraag ik door op jouw specifieke situatie. Afhankelijk daarvan licht ik verschillende mogelijkheden toe. Ook kan jij de vragen die je op dat moment hebt stellen.

Wij gebruiken cookies om een optimale werking van de website te kunnen garanderen.