overgevoeligheid voor geluid.

Het niet kunnen verdragen van geluiden komt voor onder verschillende gedaantes. Je kan geluiden als te sterk, onaangenaam of zelfs pijnlijk ervaren omdat je tolerantie voor geluid is afgenomen. Geluidsprikkels worden dan als te sterk verwerkt door je hersenen. Dit kan zich voordoen bij luidere of indringende geluiden, maar ook bij alledaagse of zelfs relatief zachte geluiden.

zorgtraject.

Tijdens een persoonlijk begeleidingstraject op jouw maat hertrainen we je brein zodat de impact van geluid op jouw leven drastisch wordt teruggedrongen. Of je nu terug wil kunnen deelnemen aan het sociale leven, de tafel wil kunnen dekken of je niet meer wil ergeren aan geluiden die huisgenoten maken. In verschillende sessies cognitieve gedragstherapie zorgen we er samen voor dat geluiden uit de omgeving jou niet meer tegenhouden om dingen te ondernemen.

Naast de persoonlijke begeleiding heb je ook toegang tot een online omgeving waar je extra informatie, documenten en oefeningen terug kan vinden.

Je kiest zelf hoe intensief je begeleid wilt worden.

Lijkt het alsof de volumeknop van de wereld ontregeld is?

Om gevoeligheid voor geluid te beoordelen, bestaan er gevalideerde vragenlijsten. De mini hyperacusis questionnaire is zo’n veelgebruikte vragenlijst.

Test nu gratis of jij overgevoelig bent voor geluid. In minder dan 5 minuten staat het resultaat voor je klaar.


niet gevonden wat je zocht?

Een geschikte aanpak vinden is heel persoonlijk en hangt van verschillende factoren af. Daarom bied ik jou een gratis adviesgesprek van 20 minuten aan via videobellen.

Tijdens dit gesprek vraag ik door op jouw specifieke situatie. Afhankelijk daarvan licht ik verschillende mogelijkheden toe. Ook kan jij de vragen die je op dat moment hebt stellen.

Wij gebruiken cookies om een optimale werking van de website te kunnen garanderen.