tinnitus.

Tinnitus is de medische term voor oorsuizen. Het Latijnse ‘tinnire’ betekent bellen of rinkelen, ‘aurium’ betekent ‘van het oor’. We spreken van tinnitus als iemand geluiden hoort die niet uit de buitenwereld komen en voor anderen niet waarneembaar zijn. Zo’n geluid kan in alle mogelijke vormen voorkomen: ruisen, piepen, fluiten, muzikale geluiden, hoog of laag, continu of afwisselend, hard of zacht.

De impact van dit geluid op het leven valt niet te onderschatten.

Gelukkig ben je niet alleen en is er hoop. Tinnitustherapie heeft velen geholpen om verlichting te vinden en de last van tinnitus terug te dringen. De benadering van Audiks is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten om tinnitus te verslaan.

Als audiologe gespecialiseerd in tinnitus sta ik klaar om je te begeleiden op de weg naar herstel. Omdat iedereen uniek is, bieden we naast zelfhulpprogramma's ook gepersonaliseerde therapieën en ondersteuning om jouw specifieke situatie aan te pakken.

Als je op zoek bent naar effectieve en empathische zorg voor jouw tinnitusklachten, bekijk hieronder dan de mogelijke zorgtrajecten. Samen kunnen we werken aan het verminderen van de impact van tinnitus op jouw dagelijks leven.

Neem de eerste stap naar een leven met minder hinder en meer comfort. Je verdient het om weer in alle rust te kunnen genieten van geluid.

zorgtrajecten.

Tijdens een persoonlijk begeleidingstraject op jouw maat leer je om de tinnitus naar de achtergrond te drukken zodat je er geen last meer van ondervindt. Afhankelijk van jouw noden vinden we in 3, 7 of 12 sessies cognitieve gedragstherapie jouw stilte.

Dankzij het online programma heb je ook buiten de sessies om toegang tot theorie, filmpjes, en jouw opdrachten.

Ik ben als audioloog, als coach, jouw gids tijdens dit proces. Je kiest zelf hoe intensief je begeleid wilt worden.

Silence Your Tinnitus is een zelfhulptraject van 6 maanden via het online leerplatform van Audiks.

Op het einde van dit traject kan je verwachten dat je geen last meer hebt van tinnitus. Doordat je niet meer aan de tinnitus moet denken, heeft deze ook geen invloed meer op je dagelijks leven.

Theorie, filmpjes, opdrachten en oefeningen leren jou hoe dit waar te maken. En niet onbelangrijk, dit alles op basis van een aanpak ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Wil jij weer de persoon worden die je was voor dat vervelende geluid roet in het eten gooide? Met behulp van vijf videolessen ga je van dagelijks stress naar een gevoel van rust. Je wordt begeleid om aan jouw tinnitus en/of overgevoeligheid te werken door middel van stressreductie. Je volgt de sessies in de online leeromgeving van Audiks wanneer het voor jou past.

OngestOORd is een interactief werkboek voor iedereen die zichzelf suf leest en zich informeert zonder dat er verandering komt in dat vervelende geluid.

Leer in 10 praktische stappen hoe ergernis aan het geluid plaats maakt voor rust en ontspanning waardoor jij terug ongestOORd kan genieten van het leven.

Het tinnitus stappenplan geeft je antwoorden op wat je het beste kan doen als je tinnitus ervaart. Van welke dokters je best bezoekt tot wat mogelijke oplossingen zijn.

Dit alles vind je terug in een mooi stroomschema met toelichting bij elke stap. Geschikt voor iedereen met tinnitus, of je reeds lange tijd last hebt of er recent mee te maken kreeg.


niet gevonden wat je zocht?

Een geschikte aanpak vinden is heel persoonlijk en hangt van verschillende factoren af. Daarom bied ik jou een gratis adviesgesprek van 20 minuten aan via videobellen.

Tijdens dit gesprek vraag ik door op jouw specifieke situatie. Afhankelijk daarvan licht ik verschillende mogelijkheden toe. Ook kan jij de vragen die je op dat moment hebt stellen.

Wij gebruiken cookies om een optimale werking van de website te kunnen garanderen.