tinnitus.

Hoor jij geluiden die niet uit de buitenwereld komen en die anderen niet waarnemen? Dan heb je tinnitus. Zo’n geluid kan in alle mogelijke vormen voorkomen: ruisen, piepen, fluiten, muzikale geluiden, hoog of laag, continu of afwisselend, hard of zacht.

De impact van dit geluid op het leven valt niet te onderschatten.

Misschien ben je bang dat je nooit meer zal genieten van lezen in stilte, dat het geluid er de rest van je leven zal zijn, je vreest dat je misschien niet meer zal kunnen gaan werken en sociaal geïsoleerd raakt, dat je niet meer kan genieten van dingen waar je voor tinnitus wel zo veel plezier uithaalde.

Toch hoeft dat niet jouw toekomst te zijn.

Als tinnitus jouw leven niet meer beheerst, is mijn doel bereikt. Ik wil dat jouw boosheid, frustratie en angst rond het geluid in je oor weggaat. Dat je weer die leuke partner, collega, mama of papa bent, dat je weer geniet van sociale activiteiten, dat je terug beter slaapt waardoor je focus en concentratie ook weer verbeteren,..

Niet iedereen ervaart dezelfde impact van tinnitus.

Afhankelijk van hoe heftig de impact van de tinnitus op jouw leven is, is er een andere aanpak nodig. En daarvoor kan je bij Audiks terecht.

Tinnitustherapie is als een lift naar een klachtenvrij leven. Je kan op elk verdiep instappen, afhankelijk van waar jij nu bent.

  • Kom jij hier snuisteren omdat je wel tinnitus hebt, maar brengt dit weinig klachten met zich mee? Ben je vooral op zoek naar informatie en inzichten? Dan is mijn zelfhulpboek ongestOORd zeker iets voor jou en ook de artikels uit het kenniscentrum kunnen je vast bekoren.

  • Je hoort tinnitus voornamelijk als je moe of gespannen bent? Je hebt er soms wel, maar ook soms geen last van? En dat maakt het wat lastig voor jou? Dit herkennen we duidelijk bij tinnitus van de tweede graad. Als deze hinder duidelijk gekoppeld is aan stress dan brengt Beat the beep - rust in hoofd en oren jou rust en ontspanning, zonder dat het tinnitusgeluid hiervoor in de weg zit.

  • Bij tinnitus van de derde graad ben je altijd alert voor het geluid en hoor je het bijna altijd. Silence Your Tinnitus is een traject waarin we jouw brein gaan afleren om dat geluid te horen. Net zoals jouw brein afgeleerd is om te voelen dat je een horloge of ring draagt, of een bril op je neus hebt staan. Dit traject kan je bij tinnitus van de derde graad volledig zelfstandig volgen of met mij als vraagbaak in Silence Your Tinnitus - snelhulp.

  • Je maakt je zorgen, je past je leven erop aan, de tinnitus irriteert je constant. Dat duidt op tinnitus van de vierde graad. Er is een intensievere begeleiding nodig om de lift naar de andere fases te nemen. Deze begeleiding vind je in het kerntraject van Silence Your Tinnitus. Hier leggen we samen stevige fundamenten voor een leven vrij van tinnitusklachten. Je krijgt een therapietraject op maat voor jou gemaakt.

  • Is de tinnitus voor jou levensveranderend? Beïnvloedt de tinnitus duidelijk jouw leven, rust of werk? Dan heb je een professional nodig die aan jouw zijde staat en je persoonlijk doorheen het revalidatieproces gidst. Silence Your Tinnitus in de vorm van de langetermijnoplossing is de intensiefste begeleiding die je maar kan indenken. Ik ben in dit programma als therapeut altijd nabij.

zorgtrajecten.

Tijdens een persoonlijk begeleidingstraject op jouw maat leer je om de tinnitus naar de achtergrond te drukken zodat je er geen last meer van ondervindt. Afhankelijk van jouw noden vinden we in 3, 7 of 12 sessies cognitieve gedragstherapie jouw stilte.

Dankzij het online programma heb je ook buiten de sessies om toegang tot theorie, filmpjes, en jouw opdrachten.

Ik ben als audioloog, als coach, jouw gids tijdens dit proces. Je kiest zelf hoe intensief je begeleid wilt worden.

Silence Your Tinnitus is een zelfhulptraject van 6 maanden via het online leerplatform van Audiks.

Op het einde van dit traject kan je verwachten dat je geen last meer hebt van tinnitus. Doordat je niet meer aan de tinnitus moet denken, heeft deze ook geen invloed meer op je dagelijks leven.

Theorie, filmpjes, opdrachten en oefeningen leren jou hoe dit waar te maken. En niet onbelangrijk, dit alles op basis van een aanpak ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Wil jij weer de persoon worden die je was voor dat vervelende geluid roet in het eten gooide? In Beat the beep - rust in hoofd en oren ga je in vijf videolessen van dagelijks stress naar een gevoel van rust. Je wordt begeleid om aan jouw tinnitus en/of overgevoeligheid te werken door middel van stressreductie. Je volgt de sessies in de online leeromgeving van Audiks wanneer het voor jou past.

Krijg snel en betrouwbaar antwoord op jouw vraag. Het mailconsult is ideaal als je het gevoel hebt dat je snel geholpen wil en kan zijn met jouw klacht. Stel je vraag over je gehoor, tinnitus, hyperacusis, misofonie of hinder van laagfrequent geluid aan een gespecialiseerd audioloog. Binnen de twee werkdagen krijg je een persoonlijk antwoord in je mailbox.

OngestOORd is een interactief werkboek voor iedereen die zichzelf suf leest en zich informeert zonder dat er verandering komt in dat vervelende geluid.

Leer in 10 praktische stappen hoe ergernis aan het geluid plaats maakt voor rust en ontspanning waardoor jij terug ongestOORd kan genieten van het leven.

Het tinnitus stappenplan geeft je antwoorden op wat je het beste kan doen als je tinnitus ervaart. Van welke dokters je best bezoekt tot wat mogelijke oplossingen zijn.

Dit alles vind je terug in een mooi stroomschema met toelichting bij elke stap. Geschikt voor iedereen met tinnitus, of je reeds lange tijd last hebt of er recent mee te maken kreeg.

Dit zeggen anderen over tinnitustherapie bij Audiks

Björn
Björn
Wouter, Paal BE
Wouter, Paal BE
Victor, Antwerpen BE
Victor, Antwerpen BE

Veelgestelde vragen


niet gevonden wat je zocht?

Een geschikte aanpak vinden is heel persoonlijk en hangt van verschillende factoren af. Daarom bied ik jou een gratis adviesgesprek van 20 minuten aan via videobellen.

Tijdens dit gesprek vraag ik door op jouw specifieke situatie. Afhankelijk daarvan licht ik verschillende mogelijkheden toe. Ook kan jij de vragen die je op dat moment hebt stellen.

Gelukkig ben je niet alleen en is er hoop. Tinnitustherapie heeft velen geholpen om verlichting te vinden. Als audiologe gespecialiseerd in tinnitus sta ik klaar om je te begeleiden op de weg naar herstel. Het pad dat we bewandelen is steeds gebaseerd op de laatste nieuwe wetenschappelijke inzichten. Omdat iedereen uniek is en de impact van de klacht op jouw leven heel anders kan zijn dan bij iemand anders, hanteren we bij Audiks een stapsgewijze aanpak. De mate van begeleiding die nodig is, hangt af van jouw specifieke situatie. Door deze stapsgewijze aanpak, past jouw traject altijd bij jouw noden. Samen werken we aan het verminderen van de impact van tinnitus op jouw dagelijks leven. Of dit nu met een boek, zelfhulptraject of intensieve begeleiding is.

Voor effectieve en empathische zorg ben je hier aan het juiste adres. Neem de eerste stap naar een leven met minder hinder en meer comfort. Je verdient het om weer in alle rust te kunnen genieten van geluid.

Wij gebruiken cookies om een optimale werking van de website te kunnen garanderen.