zowel tinnitus als overgevoelig voor geluid.

Overgevoeligheid voor geluid komt heel vaak samen voor met tinnitus. Meer dan 80% van de patiënten met hyperacusis hebben ook tinnitus. Omgekeerd hebben 25-30% van de tinnituspatiënten ook een vorm van hyperacusis die in aanmerking komt voor behandeling.

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze combinatie van klachten te behandelen. Wanneer tinnitus de klacht is die het meeste invloed op jouw leven heeft, dan kan je ervoor kiezen om eerst deze klacht aan te pakken. Tinnitus onder controle te krijgen kan ook een positieve invloed hebben op jouw gevoeligheid voor externe geluiden. Op deze pagina met informatie over de aanpak rond tinnitus.

Zijn beide klachten echt verweven met elkaar of is de overgevoeligheid jouw grootste klacht? Dan is het beter om deze samen aan te pakken. Onderstaand zorgtraject gaat over de aanpak van beide klachten tegelijkertijd.


op zoek naar een oplossing?

Een geschikte aanpak vinden is heel persoonlijk en hangt van verschillende factoren af. Daarom bied ik jou een gratis adviesgesprek van 20 minuten aan via videobellen.

Tijdens dit gesprek vraag ik door op jouw specifieke situatie. Afhankelijk daarvan licht ik verschillende mogelijkheden toe. Ook kan jij de vragen die je op dat moment hebt stellen.

Wij gebruiken cookies om een optimale werking van de website te kunnen garanderen.