brochure tinnitus.

Met deze brochure over tinnitus wil ik u graag ontlasten. De uitleg die u geeft tijdens de consultatie thuis nog eens kunnen nalezen is een enorme meerwaarde voor de patiënt. Uw boodschap beter blijft hangen.

Op deze pagina vindt u extra informatie over de inhoud van de brochure en een formulier om extra exemplaren bij te bestellen.


De brochure bevat basisuitleg over tinnitus. Van feiten en fabels over het mechanisme achter de last die patiënten ervaren tot behandelmethodes. Het komt allemaal aan bod.

De brochure kan op verschillende manieren gelezen worden. Vluchtig aan de hand van duidelijke visuals voor wie graag snel informatie tot zich wil nemen. Verdiepend aan de hand van uitgebreidere stukken tekst voor wie zich graag inleest in het symptoom.

mini-TQ.

Op de achterzijde staat de mini TQ, een korte, eenvoudig in te vullen vragenlijst die de impact van de tinnitus op het leven van uw patiënt kwantificeert. Ideaal voor in de wachtkamer of tijdens het wachten op audiometrisch onderzoek.

De Mini-TQ bestaat uit tien items, die overeenkomen met items nummer 4, 11, 15, 17, 24, 34, 35, 39, 47 en 48 uit de volledige TQ. De mini TQ geeft geen oplopende graad van ernst weer, gebruikt geen subschalen en is derhalve niet bruikbaar om patiënten in te delen in groepen.

Bron: Vanneste, S., Plazier, M., van der Loo, E., Ost, J., Meeus, O., Van de Heyning, P., & De Ridder, D. (2011). Validation of the Mini-TQ in a Dutch-speaking population: a rapid assessment for tinnitus-related distress. B-ENT, 7(1), 31–36.

Wij gebruiken cookies om een optimale werking van de website te kunnen garanderen.