OVERGEVOELIGHEID

Ontspannen in het digitale tijdperk: apps en tools.

Overgevoeligheid
Karen
op 09 juni 2023 -- 4 min. leestijd

In onze moderne samenleving, waarin we constant overweldigd worden door stress, is het van essentieel belang om tijd vrij te maken voor ontspanning. Des te meer omdat stress en tinnitus elkaar versterken. Gelukkig heeft de digitale revolutie ook geleid tot de ontwikkeling van diverse apps die ons kunnen helpen bij het vinden van innerlijke rust en kalmte. Ik lijst hieronder enkele van mijn favorieten op, kijk, probeer uit en kies eentje die bij je past om mee aan de slag te gaan.

Headspace

Headspace is een bekende app die meditatie toegankelijk maakt voor mensen die nieuw zijn met mediteren. Het biedt een scala aan meditatieoefeningen, geleide sessies en cursussen die zijn ontworpen om stress te verminderen, de slaap te verbeteren en de algehele mentale gezondheid te bevorderen. Het leuke is dat er een start-to-meditate module in zit. Daarin leer je op één week tijd, met enkele minuten per dag, wat mediteren is en hoe je het toepast. Niet alleen via geluid, maar er is ook visuele ondersteuning voorzien. Denk bijvoorbeeld aan: inademen als de zee opkomt en uitademen als de zee wegtrekt en dat dan met leuke visuals ondersteund. Supertof! Je kunt deze app 14 dagen gratis uitproberen. Hou er rekening mee dat de app volledig Engelstalig is.

22.jpg

Insight Timer

Insight Timer is een app die de kracht van gemeenschap benadrukt bij het beoefenen van meditatie. Het biedt duizenden gratis meditatieoefeningen en muziektracks, begeleid door experts van over de hele wereld. Insight Timer is ook voorzien van een sociaal element, waarbij je meditatie-evenementen en cursussen kan bijwonen en je voortgang kan delen met anderen. Voor mij zit de kracht vooral in het zeer uitgebreide gratis aanbod. Zoek naar iets wat bij jou past, in een taal naar keuze met een stem die je graag hoort en je kan aan de slag.

23.jpg

Meditation Moments

Meditation Moments is een unieke app die zich richt op het integreren van meditatie in het dagelijks leven. Het biedt korte meditatieoefeningen die perfect zijn voor drukke schema's. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een meditatie van 5 minuten tijdens een koffiepauze of een moment van reflectie voordat ze gaan slapen. Meditation Moments benadrukt de eenvoud en praktische toepasbaarheid van meditatie, waardoor het gemakkelijker wordt om rust te vinden in het midden van een hectische levensstijl. Er zijn een beperkt aantal meditaties beschikbaar in de gratis versie van de app. Wil je meer, dan kan je kiezen om een abonnement te nemen.

20.jpg

Kardia

Kardia is dé app voor wie kampt met luistervermoeidheid. Het is één van de weinige apps die je kan gebruiken zonder geluid. Puur met visuele ondersteuning worden jouw ademhalingsoefeningen begeleid. Je ademt in als het bolletje groter wordt, je ademt uit als het bolletje kleiner wordt. Je kan zelf instellen hoe lang je inademt, of en hoe lang je adem vasthoudt, uitademt, en terug adem vasthoudt.

21.jpg

Moonbird

Naast de genoemde apps is er ook een innovatieve tool genaamd Moonbird die kan helpen bij ontspanning. Moonbird is ‘s wereld eerste ademhalingstool die past in de palm van je hand, en je helpt met ontspannen, kalmeren en slapen. Simpelweg door te ademen. Moonbird begeleidt je bij het doen van ademhalingsoefening, waar je ook bent. Je volgt simpelweg het ritme dat moonbird je aangeeft, het werkt simpel en intuïtief:

✔️ Houd je moonbird in je hand

✔️ Adem in als je hem voelt uitzetten

✔️ Adem uit wanneer hij krimpt

✔️ Voel hoe je bij elke ademhaling meer ontspant

Het effect op je lichaam voel je meteen. De bijbehorende app trackt bovendien je hartritme, hartritmevariabiliteit en coherentie, zodat je vooruitgang ook inzichtelijk wordt. De app biedt ook diverse begeleide ademhalingsoefeningen en meditaties.

Met Moonbird heb je letterlijk een tool in handen die je kan ondersteunen bij het bereiken van diepe ontspanning en het vinden van een moment van kalmte. Moonbird kost €179 en is beschikbaar in vier kleuren: Sky Blue, Soft White, Blue Green en Black Grey. Je kunt moonbird twee weken uitproberen om te kijken hoe het voor jou werkt. Dit is onder het principe niet goed, geld terug.

Via volgende link kan je Moonbird aankopen met 10% korting: https://www.moonbird.life/?ref=nOhqagKhiQCRb7&utm_medium=affiliate&utm_source=goaffpro

19.jpg

Of je nu een beginner bent op het gebied van meditatie of al een gevorderde beoefenaar, er is een app die bij jou past. Dus waarom zou je niet wat tijd vrijmaken in je digitale leven om te ontspannen en tot rust te komen? Met deze apps binnen handbereik kun je op een toegankelijke en praktische manier werken aan je welzijn. Dompel jezelf onder in de wereld van ontspanning en ontdek de vele voordelen die het kan bieden voor je geest, lichaam en oren.

Wil jij een stapje verder gaan dan enkel apps gebruiken? Werk aan jouw last van tinnitus en/of overgevoeligheid door middel van stressreductie met beat the beep - rust in hoofd en oren. In vijf lessen, die je bekijkt wanneer het voor jou past, ga je van dagelijks luister-stress ervaren naar een gevoel van rust. Lees er hier alles over.

  • DELEN :
Wij gebruiken cookies om een optimale werking van de website te kunnen garanderen.