traject overgevoeligheid.
Wil jij dit?
  • Minder gevoelig worden voor geluiden uit je dagelijkse omgeving?
  • Geen ergernis meer om geluiden van huisgenoten of buren?
  • Geluid geen invloed meer laten uitoefenen op je dagelijkse activiteiten?
  • Geen uitstapjes meer afzeggen omdat je bang bent voor je oren?
  • Bij de hand genomen worden tijdens jouw revalidatie?

Dat kunnen we realiseren door middel van 7 individuele sessies cognitieve gedragstherapie. Als audioloog en experte in therapie voor overgevoeligheid voor geluid leid ik jou doorheen jouw persoonlijk proces.

Tijdens individuele therapie werk ik volledig op jouw maat.

Foto
Wat houdt dit traject in?

Ik help jou om de inhoud van jouw gedachten als reactie op geluid in kaart te brengen. We kijken hiervoor samen naar jouw houding, overtuigingen en waarnemingen. Samen zoeken we uit of deze gedachten wel kloppen en vinden we nieuwe constructieve gedachten voor jou. Zo vindt er een herstructurering van gedachten plaats waardoor jij met een nieuwe blik naar geluiden kijkt. Dit heeft een duidelijk merkbare vermindering van de last die je ervaart als gevolg.

Recent wetenschappelijk onderzoek laat zien dat deze aanpak met een combinatie van therapieën de meest effectieve behandelmethode is bij overgevoeligheid voor geluid. Tijdens dit individueel traject wordt dan ook zo'n combinatie van therapieën ingezet. Hierbij kan je denken aan: cognitieve gedragstherapie, Tinnitus Retraining Therapie, psycho-educatie, uitleg over het achterliggende neurofysiologisch model, counselling, blootstelling, stressvermindering, mindfulness en ontspanningsoefeningen. Bij ruim 80% van de patiënten is dit traject succesvol. Vaak is er reeds vroeg in het traject een significante verbetering merkbaar.

De therapie is een actieve aanpak waarmee je in het dagelijkse leven aan de slag gaat. Door te oefenen leer je vaardigheden waar je je hele leven iets aan hebt.

Ik ben de tinnitus expert, jij bent de expert over jezelf. De therapie is een actieve samenwerking tussen ons beiden.

De praktische kant.
Hoe lang duurt een therapiegesprek?

Een sessie duurt gemiddeld 60 minuten. Voor de eerste sessie plannen we 90 minuten in, zo hebben we ruim de tijd om alles in kaart te brengen. Is dit voor jou te intensief? Laat het dan zeker weten via het contactformulier. Dat is één van de voordelen van dit individuele trjaect: alles kan op jouw maat aangepast worden.

Hoe veel sessies zijn er?

Dit traject bevat 7 sessies waarin ik een specifiek therapieplan volg op basis van jouw noden en doelen.

De frequentie van de sessies bepalen we samen. We spreken elkaar ongeveer elke 1 à 2 weken en tussen de laatste sessies van het traject kan er zelfs een maand gelaten worden. De focus moet namelijk niet op tinnitus blijven liggen.

Waar gaat de therapie door?

Alle therapiesessies gaan online door via videobellen. Zo kan jij vanuit je vertrouwde omgeving naar jouw doel toewerken. Dit zorgt voor rust, geen gehaast en je hebt geen stress van de verplaatsing. Ook kan jij het volume van mijn stem zelf regelen op basis van wat jij kan verdragen.

Hoe werkt de inschrijving?

Op deze webpagina kan je inschrijven. Nadat je je gegevens hebt ingevuld en de betaling hebt voldaan krijg je binnen de 48u toegang tot mijn agenda. Je ontvangt van mij een e-mail, waarmee je de eerste afspraak met mij kan plannen. Er is geen wachttijd, gemiddeld kan je na één tot anderhalve week bij mij terecht voor de eerste afspraak.

Uitleg
Investering.

traject over­gevoelig­heid

€599,-éénmalig

Dit plan bevat:

  • 7 therapiesessies
  • 1-1 begeleiding
  • concrete oefeningen
Wij gebruiken cookies om een optimale werking van de website te kunnen garanderen.