welke aanpak past bij jou?

Iedereen is anders en iedereen leert anders. Omdat het belangrijk is dat je een type begeleiding vindt die past bij jouw noden, bied ik verschillende vormen van begeleiding aan voor tinnitus en gevoeligheid voor geluid.

Alle therapie en begeleiding is wetenschappelijk onderbouwd en volgt de structuur aangeraden door de hoge gezondheidsraad. Cognitieve gedragstherapie wordt aangevuld met psycho-educatie uit Tinnitus Retraining Therapie (TRT).

Afhankelijk van jouw klachten, noden én persoonlijkheid leggen we aangepaste klemtonen. Omdat het belangrijk is dat je begeleiding vindt die bij jou past staat hieronder een test voor je klaar. In 4 stappen vind je de meest geschikte aanpak.

start nu de test om te ontdekken wat bij jou past 👇

complete trajecten.

Mensen die vlakbij de spoorweg wonen horen vaak de trein niet meer voorbij komen. Jij kan er ook voor zorgen dat je jouw tinnitus niet meer hoort. Dit met behulp van het praktische Silence Your Tinnitus traject. Dit bevat 6 maanden tinnitusbegeleiding via het online leerplatform van Audiks. De combinatie van theorie, filmpjes, opdrachten en oefeningen leert jou om het hinderlijke geluid van het oorsuizen naar de achtergrond te drukken zodat je er geen last meer van ondervindt. Kies zelf of je de 10 fases van Silence Your Tinnitus zelfstandig doorloopt of mijn begeleiding erbij wil.

Tijdens een individueel therapie traject werken we specifiek aan jouw gevoeligheid voor geluid. Of je nu terug wil kunnen deelnemen aan het sociale leven, de tafel wil kunnen dekken of je niet meer wil ergeren aan geluiden die huisgenoten maken. In verschillende sessies cognitieve gedragstherapie zorgen we er samen voor dat geluiden uit de omgeving jou niet meer tegenhouden om dingen te ondernemen. Dit traject is vooral geschikt voor mensen die aan de hand van persoonlijke begeleiding hun gevoeligheid voor geluid drastisch willen verminderen.

specifieke topics.

Wil jij weer de persoon worden die je was voor dat vervelende geluid roet in het eten gooide? Met behulp van vijf videolessen ga je van dagelijks stress naar een gevoel van rust. Je wordt begeleid om aan jouw tinnitus en/of overgevoeligheid te werken door middel van stressreductie. Je volgt de sessies in de online leeromgeving van Audiks wanneer het voor jou past.

Tijdens losse consultaties ben jij in de lead. Je leent mijn brein en ik tover jouw vragen om in antwoorden. We bespreken de onderwerpen die op dit moment voor jou van belang zijn. Dit kan zowel gaan over oorsuizen, jouw gevoeligheid voor geluid of hoe jij jouw oren kan beschermen. Je hoeft geen lange termijn engagement aan te gaan en beslist zelf hoeveel afspraken er voor jou nodig zijn. In alle vrijheid en met maximale flexibiliteit.

Wij gebruiken cookies om een optimale werking van de website te kunnen garanderen.